Programok

Drávasztára csendes, rendezett falu, így az EGYKE vendégház ideális célpontja annak, aki szeretne pár napra megszökni a városi forgatagból vagy csak egy kis nyugalomra vágyik. Olvasgasson gyümölcsfáink árnyékában vagy kövesse a Dráva vad fodrait a partról – bármelyik hamar feltölti elemeit.
No, de biztosan sokan szeretnék megismerni a környéket, a helyi ízeket, kipróbálnának új dolgokat! Nekik szólnak a következő ajánlatok:
Pálinkafőző látogatás: 1,5 km-re található Drávaiványi pálinkafőzőben még a hagyományos technológiával készítik a gyümölcspárlatot.
Lekvárfőzés: Kajszi, eper? Netán fahéjas szilva? Velünk megfőzheti kedvenc ízeit, miközben nálunk pihen. Saját kezűleg készítheti el éléskamrája féltett kincseit szezonális gyümölcseinkből. Ha még nem próbálta, de szívesen megtanulná, itt az idő – megtanítjuk! (Ha kedvet kap a lekvárfőzéshez, kérje ajánlatunkat!)
Szilvalekvár
Kocsmatúra: a sztárai kocsmák híresek kitűnő italaikról és vendégszeretetükről.

Disznóvágás: Péntek estétől vasárnap délutánig tartó mulatságban vehetnek részt a hozzánk látogató vendégek. Pénteken vacsorával várjuk vendégeinket. Szombat reggel korán kezdődik a mulatság, a falusi disznóvágás, melyet a egy kupica zamatos házi pálinkával indítunk. Reggel a hagyományoknak megfelelően, pirított kenyeret reggelizünk hagymás vérrel, boros teával. Majd elkezdődik a perzselés, a disznó feldarabolása. A következőkben a hurka és kolbásztöltés, a tepertőkészítés és a házi zsír elkészítése kerül sorra. A feldolgozott anyagokból pedig a tartalmas ebéd kerül elkészítésre. Orjaleves, sült húsok, dinsztelt káposzta és krumplipüré kerül terítékre.Az elkészült finomságokból, a vendégek kóstolót, egy batyura való csomagot kapnak hazautazáskor, hogy az élmény még otthon is jó emlékeket ébresszen.
Ősember próba: Mennyire vagy ősember? Életben maradnál? Tedd próbára magad, derítsd ki, hogy törzsfőnök, varázsló esetleg kardfogú tigris vacsora lettél volna!

Termálfürdők: A közelben található Sellye, Szigetvár, Harkány, Siklós gyógyvizes fürdői mind tökéletes kikapcsolódást kínálnak.
Túrázás: Bakancs, kenu vagy kerékpár? Bármelyikhez van kedve, jó helyen jár. Érintetlen drávamenti területek, kiépített kerékpárutak vagy kenuzás a Dráván – mindhez jó bázist nyújt az EGYKE Vendégház. Segítünk megtervezni és megszervezni!
Hagyományos, minden évben megrendezésre kerülő közösségi programok:
február – Ormánsági Fehérhurka Fesztivál (Sellye)

május – “Kincsek között élünk” – Kerékpártúra az Ormánságban

május – Búcsú Drávasztárán

május – június – Pünkösd az Ormánságban

augusztus – Dinnyefesztivál (Sellye)

szeptember – Ősz az Ormánságban

október – Falunap, Halloween felvonulás

december – Adventi Készülődés és Karácsonyi Vásár, Karácsonyi Süteménysütő Verseny (Sellye)